17 november 2008

BTW

När jag hörde om Lidel som lagt gift i maten dom kastar så att uteliggarna inte ska röra till soporna så kände jag antagligen exakt samma sak som ni andra med hjärta och hjärna. Jag sätter aldrig min fot där igen. Det spelar ingen roll om dom ber om ursäkt och avskedar den/de som gjorde det. Det är ett grundläggande fel i hela systemet om ens en sådan sak kan förekomma. Överhuvudtaget: GE BORT maten i stället, vi slänger ju tonvis med käk. DET är inte ok. Låt behövande komma och hämta det som ska kastas om de är hungriga. Eftersom vi skapat ett samhälle med uteliggare så får vi väl ta hand om dem?

Sen ett stort tack till Edde, vars bord och hem jag fick dela på vägen. Nu ska jag leta rätt på Turistbyrån och kolla upp trevligaste och närmaste vägen till Trelleborg. Det är långt, och det lär fortsätta regna en del....så en väg med möjliga stopp blir bra./Loll

5 kommentarer:

Miray sa...

Mamma! Du har SÅ rätt, läste om det där- fick typ panik alltså.. Vad är det för sjuka människor som gör något sådant, eller ännu värre, hur har detta ens kunnat ske i vårat samhälle?.. Jag blir gråtfärdig.

Längtar tills att du kommer hem. Älskar dig. Mira

Anonym sa...

Är för övrigt helt säker på att det inte att det handlar om uteliggare, snarare miljöivrare som lever på sopor. Antar att du har hört talas om fenomnet. Ingen behöver gå hungrig i Sverige, mat finns alltid att få. Att man försvarar sin egendom (vilket sopor faktiskt är) om än med tvivelaktiga metoder, men man kan ju välja låsta utrymmen istället, så att dessa miljövänner får skaffa utbildning och jobb istället, hur hemskt det än låter.

omg sa...

Stå du och försvara dina sopor och medans du gör det slå upp ordet solidaritat så lär du dej något nytt.

Miray sa...

För övrigt, otroligt fegt att skriva anonyma kommentarer.

1. hur kan du ens ha mage till att säga att min mamma är en sopplundrare? Hon lever på det vi annars nog skulle slängt, och jag ser inte vart det är bättre att man slänger soporna, än att ge dem till behövande? Mamma visar att det går att överleva på all överkonsumtion. Hon gör ett experiment.
2. mat finns inte till alla, tro mig. Hade det varit så, hade inte det här problemet uppstått. Men det finns mat till många, och den maten slängs.
3. Och det här med utbildning och jobb kan du rent sagt hålla käften om. Vad vet du egentligen? Antagligen inte att min mamma är utbildad sjuksköterska, har haft eget företag och en heltidsmusiker och manusförfattare? Att hon tagit hand om stockholms hemlösa barn? Vad vet du om det? Du kanske inte förstått heller att min mamma har stelopererat ryggen och måste gå för att klara av dagen. Och i och med hennes godhjärtade själ och omtänksamma tänkande, gör hon något som väcker tankar och diskussioner, människor tar mer ansvar. på grund av min mamma. Så skriv inte massor av rent sagt SKIT, innan du vet bakgrund och fakta eller har säkra källor. Jag går bara på gymnasiet och är ändå fan smart nog att veta att grunderna i det man säger måste vara starka.

Mamma- du är bäst det vet du.

Anonym sa...

Ja det var ju en trevlig blogg har jag tänkt ett par gånger, men var är debatten? Är det bara dom som applåderar som skriver, eller är det så väldigt få som läser? Eller lägger du inte upp alla kommentarer?

Så kommer det lite tvärtom åsikter plötsligt, det är ju bra.

Det är f.ö. inte klarlagt om en person på Lidl verkligen hällde gift på soporna, däremot är det sant att det fanns en skylt där det stod "Obs! Giftigt, på grund av stölder är våra sopor preparerade med frätande ämne. Mycket farligt att förtära." Något annat är inte bevisat.

Tydligen hade det den skrämsel effekt som dom ville.

Och tydligen går folk på medias vinkling och blir upprörda.
Och så får Lidls ledning utrymme i pressen och förklarar att dom är helt emot sånt här. Och så blir det i slutändan ändå positivt för Lidl på nåt konstigt sätt. För snart har alla glömt den där skylten men dom kommer ihåg att ledningen var schyssta och var emot det.

På samma sätt som för ICA, fast jag tycker att det är mkt värre att massor av ICA-handlare paketerar om gammal köttfärs och med flit riskerar matförgiftning på hela svenska folket och dessutom tar betalt för det. Hörde man nåt om att bojkotta ICA efter några veckor?

Om ni ska bojkotta Lidl så gör det för att dom betalar usla löner till sina anställda (som inte får vara fackligt engagerade) och köper in sina varor till underpris, bara för att vi ska kunna handla billigt.

Om man handlar på dessa lågpriskedjor så stödjer man utsugning och miljöförstöring (genom att maten fraktas så långa sträckor). Och det är INTE solidaritet.

Börja handla ekologiskt och närproducerat till att börja med om ni vill förändra något. Se över konsumtionsbeteendet.

Och var kritiska när ni läser tidningar, det mesta är vinklat och filtrerat och många gånger inte ens sant.

Ni som vill hjälpa hemlösa kan ge pengar till Stadsmissionen.

mvh
Amanda